När första versionen av Iphone släpptes tog det flera månader innan någon lyckades kringgå säkerhetsfunktionerna. Nu kommer rapporter om att en grupp som kallar sig för Iphone Dev Team redan låst upp version 2.0 av Iphone-mjukvaran, skriver Gizmodo.

Gruppen fick ett ordentligt försprång då Apple under några månader släppt betaversioner av den nya mjukvaran som gruppen kunde testa på. Verktyget för att låsa upp telefonen har ännu inte släppts, men det ska ske snart lovar Iphone Dev Team.

Samtidigt kommer förmodligen inte detta hack få lika stor spridning som det förra. I och med lanseringen av 3g-Iphone i går finns också telefonen i de flesta länder i världen, så man behöver inte låsa upp en amerikansk modell för att använda Iphone i Sverige.

Dessutom lanserades Apples App Store i går, något som kan bli minst lika viktigt som de nya funktionerna i 3g-Iphone. Tidigare var man nämligen tvungen att låsa upp telefonen om man ville installera nya program, men App Store kommer lösa det genom att erbjuda både gratisprogram och sådana som kostar en slant.