Webbplatsen var nere i ett dygn från tidigt på lördagen till söndagsmorgonen, enligt föreningen Shadowserver som håller koll på brottsligheten på nätet.

Enligt nätverksexperter utfördes attacken av ett så kallat botnät, som är ett antal kapade datorer som kan fjärrstyras för att överbelasta en hemsida. Den server som kontrollerade botnätet stod i USA.

Motivet bakom attacken är inte helt klarlagt men Georgien är ett av de länder som försökt distansera sig från Ryssland. Bland trafiken som skickades till sajten för att överbelasta den fanns också texten ”win+love+in+Rusia”.

Georgiens intresse av att gå med i Nato har väckt upprörda känslor i Ryssland. Dessutom pågår en dispyt över områdena Sydossetien och Abchasien, två regioner där rebeller försöker uppnå självständighet.

I juli fick 300 webbplatser i Litauen sitt innehåll utbytt efter att en ny lag som förbjöd symboler från Soviet samt att spela
sovjetiska nationalsången införts. Estland utsattes i sin tur av en massiv överbelastningsattack i april och maj 2007, efter att ett ryskt monument från andra världskriget hade flyttats.