Robert Soloway i USA har gjort sig känd som spamkungen på grund av den massiva volym av skräppost han skickat ut. Han blev igår dömd till 47 månader i fängelse för bedrägeri, spamming och skattebrott. Soloway erkände sig skyldig på samtliga punkter.

Domstolsfallet har bevakats intensivt av media då väldigt få fall av liknande karaktär når domstolarna i USA. Tidigare i år dömdes emellertid Jeremy James i USA till nio års fängelse för spamming.

Åklagarsidan hävdade att Soloway förtjänar högra straff än någon tidigare fälld spammare på grund av den stora volym skräppost han skickat ut under sin bana. Åklagarna yrkade på mellan sju till nio års fängelse.

- Inget tidigare fall kommer ens i närheten av de ondsinta aktiviteter och tekniker som Robert Soloway gjort sig skyldig till, säger advokatassistenten Kathryn Warma till IDG News.

Soloways advokater lyckades sänka straffet på grund av förmildrande omständigheter. Enligt hans advokater så skadade Soloway aldrig någons dator eller länkade till pornografiskt material som spammare i tidigare fall gjort.

Soloway bad om ursäkt till domaren och till sin egen familj.
- Det finns ingen annan att skylla på än mig själv, pläderade han innan domaren läste upp domen.

Det är dock inte första gången Soloway ber som ursäkt. 1999 var han under utredning för spamaktiviter och bad som ursäkt till utredarna. Han flyttade sedan till en annan delstat och fortsatte med sina aktiviteter.