Under juli stod Google för 70,77 procent av alla internetsökningar i USA uppger analysföretaget Hitwise i en rapport som släpptes igår. Det är ökning från 64,35 procent från samma period förra året.

Samtidigt som Google gör strålande ifrån sig så ser det inte lika ljust ut för Microsofts söktjänst Live Searchh. Under juli månad i år använde representerade Microsofts tjänst för endast 5,36 procent av alla internetsökningar i USA. Det är en nedgång med nästan hälften jämfört med januari 2007 då Live Search hade 10,35 procent av marknaden.

Microsoft har stadigt tappat marknadsandelar sedan januari i år, ungefär vid samma tidpunkt då företaget meddelade att det gett ett bud på att köpa upp Yahoo för 44,6 miljarder dollar, ett förslag som avvisades.

Även Yahoo har tappat andelar på den amerikanska marknaden. I juli i år stod Yahoo för 18,65 procent jämfört med 22,13 procent för ett år sedan. Resterande 47 söktjänster på internet stod tillsammans för 1,69 procent av den amerikanska marknaden under juli.

Den kompletta rapporten hittar du här.