Rekordet för OS-sändningarna är fredagens semifinal i herrarnas tennis, då 27 000 personer såg SVT.se:s livesändning. Men under gårdagen skulle rekordet ha slagits – om sajten hade fungerat som den skulle.

– Vi såg en ännu större topp i går men sajten gick ner för många tittare. Annars skulle vi ha slagit rekordet, förklarar Ulf Nilsson, chef för sportsändningarna på SVTs webb.

Visningarna låg kring 30 000-strecket men Ulf Nilsson säger att de slutgiltiga siffrorna inte går att lita på.

– Vi vill ju inte räkna med dem som bara fick upp en felsida.

SVT är nöjda med tittarsiffrorna för årets OS, och för webben har det blivit en större framgång än väntat på grund av tidsskillnaden.

– Detta OS ligger bättre webbmässigt än tv-mässigt. Det här är bättre siffror än vi väntat oss, men det mesta som styr är egentligen svenskars framgångar.

Livesändningarna har varit de mest populära på webben, men det beror också på händelseförloppet. Exempelvis fanns det stort intresse för videoklippen om Ara Abrahamian, mycket på grund av att de händelserna skedde på natten.

Webbsändningarna är som populärast under kontorstid, något som även Tele2 erfarit med sina mobilsändningar.

– Tittarmässigt är det en peak klockan tio och det håller i sig fram till fyra-fem, säger Pernilla Oldmark, informationschef på Tele2.