Tidigare i år blev det känt att det finns problem med de digitala röstningsmaskiner som används i de amerikanska primärvalen. Tillverkaren, Premier Election Solutions, hävdade först att problemet berodde på ett antivirusprogram från McAfee.

Igår gick Premier Election Solutions emellertid ut med en rättelse och uppger att problemet berodde på ett programmeringsfel i källkoden till röstningsmaskinerna.

– Vi har skäl att tro att ett logiskt fel i källkoden kan få maskinerna att tappa bort valröster. Vi är väldigt bedrövade att vår första analys av problemet skyllde på ett antivirusprogram vilket inte är fallet, uppger Premier Election Solutions vd, Dave Byrd, till IDG News.

Premier Election Solutions arbetar nu på att ta fram en buggfix för samtliga maskiner som fortfarande är i drift. Företaget har även gått ut med en bulletin till alla röstningskontor där de uppmanas dubbelkontrollera valresultaten på sina servrar.

Premier Election Solutions har redan blivit stämda för bedrägeri samt att deras röstningsmaskiner har allvarliga säkerhetsproblem.