Den 11–12 september arrangeras en ny svensk it-säkerhetskonferens. Förebilder är bland annat de klassiska Defcon- och Black hat-konferenserna. Thomas Olofsson, ansvarig för applikationssäkerhet på Safeside Solutions, är med och arrangerar den svenska konferensen, Sec-T:

– Vi kände att på de stora svenska it-säkerhetskonferenserna var det mest säljare som pushade för sina egna produkter, medan de internationella konferenserna handlar mer om forskningen i sig, säger han.

Thomas Olofsson är medlem i kompetensnätverket No-spoon, som tillsammans med flera andra nätverk har arrangerat interna konferenser. Men nu kan alltså alla intresserade möjlighet att delta.

– Bland annat så kommer Oded Horovitz från Vmware, säger Mattias Bååth, teknisk chef på SE46, som även han är med och arrangerar konferensen.

– Oded Horovitz har skrivit väldigt mycket om säkerhetskärnstrukturer, så det blir riktigt häftigt. Även Mikko Hyppönen från F-secure blir intressant, fortsätter Mattias Bååth.

Thomas Olofsson ser fram emot Torbjörn Petterssons föreläsning:
– Hans presentation om rootkitet till Mac OS Leopard blir väldigt spännande.

Med ambitionen att efterlikna Defcon, världens största hackar-event, så har Sec-T givetvis utannonserat den obligatoriska hackarutmaningen.

– I år blir det nog en rätt så lugn utmaning. Men till nästa års konferens, då ska det bli en ordentlig, säger Thomas Olofsson.

Fakta

Oded Horovitz, Vmware
Mikko Hyppönen, F-secure
Bosse Norgren, Rikskriminalen
Robert E. Lee och Jack C. Louis, Outpost24
Patrik "paf" Fältström, IETF
Torbjörn Pettersson, Cybercom group
Mariano Nuñez Di Croce, Cybsec
Martyn Ruks, MWR Infosecurity