För ett år sedan blev Emily Rosenqvist färdig systemvetare inom it och kommunikationsvetenskap. Hon jobbade kvar på universitetet till i våras då hon fick hon jobb på Sogeti som projektledare/konsult. Men innan hon hann få något uppdrag där fick hon veta att hon antagits till SEBs it-traineeprogram.

– När det dök upp valde jag att hoppa på det trots att jag precis börjat som konsult. Sogeti verkade i och för sig roligt men SEB Group IT lockade med en halvårslång genomtänkt introduktionsutbildning. Företaget har ett starkt varumärke och det känns som att banken satsar på oss och verkligen vill att vi ska bygga våra karriärer i banken.

Emily Rosenqvist har inte tidigare stött på ett så brett traineeprogram inom it-området.

– Ofta är de managementinriktade programmen väldigt allmänna och it-traineeutbildningarna väldigt fokuserade på att få fram ganska smala specialister. Det här på SEB är den första utbildningen som jag sett inom it som är bredare och mer inriktad på ledarskap än på det rent tekniska. Det passar mig.

Hon tror att fler nyutexaminerade än tidigare känner osäkerhet inför att jobba på konsultbolag och att det kan vara ett av skälen till att fler vill till stora företags it-verksamheter.

– Det är klart att det känns tryggare nu när alla pratar om lågkonjunktur, men det har inte varit en avgörande faktor för min del.

Emily Rosenqvist gillar upplägget med att parallellt med utbildningen få prova på och lära känna fler delar i organisationen. Och än så länge, efter de första veckorna, är hon nöjd.

– Jag tror att det kommer att ge en bra inblick i SEB Group ITs hela verksamhet samtidigt som jag har fast punkt och tillhör processavdelningen. Jag kommer att jobba mycket med bland annat itil.

När det gäller karriären fokuserar hon först och främst på den närmaste tiden.

– Först vill jag bli bra på själva processarbetet så att jag kan leva upp till titeln processpecialist. Sedan vill jag jobba med det ett tag. Så småningom hoppas jag på att få ta ett större ansvar, som chef eller på något annat sätt.

Att sex av de elva traineerna är kvinnor är positivt, anser Emily Rosenqvist.

– Det är bra. Framför allt eftersom det är så många män som
går it-utbildningar och som är chefer inom it. Det här ökar förutsättningarna för fler kvinnliga nyckelpersoner inom banken, och det är kul.

Pia Dworén, som ansvarar för traineeutbildningen på SEB Group IT, är glad att äntligen få ett program med inriktning mot it på banken.

Sedan flera år finns det ett generellt traineeprogram inom SEB för civilekonomer och civilingenjörer, men det nya it-programmet, IT young professionals, riktar sig till civilingenjörer och systemvetare.

– Vi såg ett behov av kompetens från de mer it-orienterade utbildningarna. Det behövs för att vi ska fortsätta utvecklas och vara det stöd för verksamheten som vi ska. Vi måste ha en bra försörjning av de senaste kunskaperna och det här är ett sätt att få det.

Ett annat skäl att dra igång ett it-program är att förbättra SEB Group ITs varumärke som en stor it-arbetsgivare.

– I förra årets Företagsberometern, som mäter populariteten som arbetsgivare låg vi inte så bra till hos unga data- och it-studenter. Sedan dess har vi jobbat på det och har klättrat från plats 53 till plats 31. Det här är ett sätt att visa att vi finns och att vi har en intressant verksamhet eftersom it finns i nästan alla bankens tjänster, säger Pia Dworén.

Målet är att traineerna så småningom ska gå in i en it-specialistroll, flera av dem med ett ledande ansvar.

– De blir nyckelpersoner inom it på ett eller annat sätt, till exempel projektledare, arkitekter, integratörer eller processledare.

Enligt Pia Dworén är det inte någon medveten strategi som ligger bakom att så många kvinnor sökte programmet och att majoriteten av traineerna är kvinnor.

– Vi har inte gjort något speciellt, men däremot är vi en jämlik organisation med många duktiga kvinnor och många kvinnliga chefer, säger hon

Fakta

Elva traineer får under ett halvår utbildning varvat med praktik.
De får veta mer om SEB Group ITs verksamhet, träffa ledningen, praktisera på bankkontor, besöka SEB i Baltikum och lära sig företagets metoder och processer.
Alla får varsin handledare/mentor på sin avdelning.
400 sökte till de elva platserna.