Googles Gmail har brakat sönder flera gånger under året. Tjänsten hade omfattande problem tre gånger i mars och en gång i augusti. Störningarna omfattade inte alla användare, men drabbade ändå många på grund av Gmails popularitet.

Även resten av Google Apps har legat nere. Det skedde två gånger under sommaren. Avbrotten var inte långvariga, men reaktionerna från användarna blev ändå högljudda.

Under året har också flera stora lanseringar gått åt skogen. Apple drog igång mobiltjänsten Mobileme och flyttade över kontona från tjänsten Dotmac i juli. Efter omfattande problem dök ett läckt e-brev upp från Steve Jobs där han erkände att det var en dålig idé att lansera Iphone 3g, version 2.0 av Iphonemjukvaran och App Store på samma dag som Mobileme.

En annan lansering som inte gick som planerat var sökmotorn Cuil. Företaget hade byggt upp en kraftig hajp innan lanseringen och klarade inte av belastningen.

I början av året skedde också en het annan typ av haveri, då två stora undervattenskablar klipptes av i Medelhavet strax norr om Egypten. Mellanöstern, Pakistan och Indien fick stora problem med internet- och teletrafiken. När flera andra kablar också skadades strax efter drog genast konspirationsteorierna igång.

Läs hela listan på Pingdoms blogg.