I måndags uppdagades det att Google Chrome har allvarliga säkerhetsbrister som kan göra det möjligt för en hackare att ta kontroll över en användares dator. Upptäckten fick säkerhetsbyråer i både Tyskland och Holland att utlysa officiella varningar till konsumenter.

- Varningen gäller betaversionen av Google Chrome. Govcert.nl rekommenderar att denna version endast installeras i en testmiljö under testperioden. Vi avråder användare från att installera Google Chroma på hemdatorn, uppger en representant för Dutch Computer Emergency Response Team i ett e-postmeddelande till IDG News.

Google Chrome som endast funnits tillgänglig i en vecka har fått stå emot tuff kritik för både intrång i privatlivet och säkerhetsbrister. Google tvingades efter endast några dagar att ändra i användaravtalet för Google Chrome då det första avtalet gjorde anspråk på användarnas upphovsrätt.

Google fick vika sig ytterligare under gårdagen då webbläsaren klassades som spionprogramvara. Eftersom varje knapptryckning som sker i adressraden i Google Chrome skickas till Google agerar webbläsaren som en så kallad keylogger.

Google gick igår ut med ett uttalande att all information som skickas från adressraden i Chrome kommer att anonymiseras. Det betyder att informationen inte längre kommer att lagras hos Google för marknadsföringssyften.