Både Google Chrome och beta 2 av Internet Explorer 8 har en funktion som låter användaren surfa på vissa sajter utan att varken historik eller cookies sparas på användarens hårddisk. Funktionen har skämtsamt fått smeknamnet ”porrläge” på grund av dess uppenbara användningsområde.

Under ett utvecklingsmöte i tisdags uppgav Firefox utvecklingschef, Mike Connor, att en anonymitetsfunktion måste implementeras i den första betaversionen av Firefox 3.1 som Mozilla planerar att släppa nästa månad. Det är fortfarande inte helt säkert om det finns tid att få med funktionen till den första betan.

Mozillas chef för Firefox-division är av en annan mening.

- Jag tror inte vi kan räkna med att få med den här funktionen till Firefox 3. Det är en mycket bra funktion och jag ser gärna att den implementeras. Vi får dock inte bli besvikna om den inte hinner implementeras i denna version av Firefox, säger Mike Bletzner, chef för Firefox-divisionen på Mozilla till IDG News.

Det finns emellertid redan ett insticksprogram till Firefox som erbjuder precis samma funktioner. Programmet heter Stealther och kan laddas ner här.