Nu ska Google försöka slå sig in med operativsystemet Android på mobilmarknaden. Först ut är HTCs Dream, som kommer att presenteras officiellt ikväll. Men redan nu har det läckt specifikationer på telefonen.

Om dessa specifikationer stämmer, vilket vi inte har anledning att tvivla på, kommer den inte att vara något tekniskt underverk. Dream har förvisso alla de viktigaste funktionerna som man kan kräva av en avancerad telefon, men inget som riktigt sticker ut. Nokias N95 klarade det mesta redan för ett år sedan.

I och med detta kommer inte Dream att kunna skapa hajp med sin hårdvara. Kvar är då bara operativsystemet. Frågan blir då, är Androids gränssnitt så mycket häftigare än Iphones att det tar prylnördarna med storm? Eller blir det bara ännu en telefon som på sin höjd når nästan ända fram på alla punkter?

Mitt stalltips är att Dream inte kommer att bli någon mobilkioskvältare. En intressant försmak på vad som komma skall säkerligen, men den kommer inte att skapa tillnärmelsevis lika stort intresse som Apples berömda lur.