Svenska Redpill har utvecklat tjänster inom mellanvara och verksamhetsapplikationer medan norska Linpro var en specialist inom drift, infrastruktur och utvecklingstjänster. Nu är de två företagen ett.

- Vi förstod tidigt att företagen som utnyttjade öppen källkod ändå skulle ha behov av att support, utbildning och specialtjänster kring programmen. Vår roll är att vara ”mjukvarudoktor” som tecknar lokala drift- och supportavtal, säger Anders Liling, grundare av Redpill och koncernchef på Redpill Linpro.

Målet är att ta en stark position i Norden. För det behöver bolaget öka tillväxten kraftigt och nyanställa. Redpill Linpro, som det nya bolaget heter, behöver anställa minst 50 personer inom de närmaste månaderna för att lösa det akuta behovet.

I Sverige behöver företaget anställa specialister på infrastruktur och drift och i Norge kompetens inom mellanvara.
Oron på finansmarknaden skrämmer inte bolaget.

- Nej, kostnadsfördelarna med fria program efterfrågas mer i en lågkonjunktur då företag vill ha billiga lösningar, säger Trond Heier, tidigare vd på Linpro och numera vice koncernchef
för det sammanslagna bolaget.

Fakta

  • Redpill Linpro har cirka 160 anställda och en omsättning på 170 miljoner.
  • Bolaget ägs av Sjätte AP-fonden samt av grundarna.
  • Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har också kontor i Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Karlstad samt ett alldeles nyöppnat kontor i Helsingfors. Där finns för närvarande bara en anställd men inom ett år beräknas det finnas ett tiotal personer på plats i den finska huvudstaden.