Windows 7 kommer att visas upp för första gången. Det blir en tidig version av operativsystemet och Microsoft kommer att hålla flera seminarier om hur man som utvecklare ska hantera de nya funktionerna. Stöd för multipekskärmar och bättre batterilivslängd är några exempel på nyheter.

Microsofts Red Dog, som även kallats Cloud OS, ska också förklaras mer i detalj. Det blir Microsofts svar på plattformar som Googles App Engine och Amazons EC2.

– Vi kommer att ge en mycket klarare bild av hur vi bygger upp en plattform på webben, på samma sätt som vi tidigare byggt upp en plattform lokalt på företagen, förklarar Daniel Akenine, teknisk chef på svenska Microsoft.

Han lovar också att det blir mer om företagets molntjänster, där Microsoft kommer att försöka ge en tydligare bild av hur Live-tjänsterna på nätet kopplas till de interna tjänsterna på företagen.

PDC blir också tidpunkten då den nya plattformen Oslo avtäcks. Utvecklare ska få möjlighet att gräva ner sig i det nya programmeringsspråket M samt känna på det nya deklarativa sättet att modellera.

Computer Sweden bevakar PDC på plats.