(CS/Los Angeles) Under den stora utvecklarkonferensen PDC visar Microsoft för första gången upp Windows 7, nästa version av operativsystemet. Men enligt Mary-Jo Foley finns det en oro bland företag just nu som anser att Microsoft inte ger tillräckligt med information om när operativsystemet ska släppas.

– Jag tror Microsoft blev brända av Vista. Samtidigt är det viktigt att de avslöjar tillräckligt för att företagen ska kunna lägga upp en affärsplan, och enligt många jag har kontakt med gör de inte det just nu.

Hon anser att Windows 7 ser ut att ha en hel del intressanta nyheter, men att funktionerna för företag är för få.

– Jag frågade Microsoft: Var är nyheterna för företag? Jag tycker inte att jag fick något bra svar på det.

Mest intressant under konferensen är enligt Mary-Jo Foley annars den stora satsningen på Windows som en hyrtjänst i internetmolnet. Samtidigt säger hon att det just nu råder en stor ovisshet bland bloggare om vad lanseringen av Windows Azure faktiskt innebär. Samtidigt är hennes åsikt att Microsoft kommer att kunna leverera. Och om bara löftena om hur enkel utvecklingen blir håller kommer företaget att lyckas på marknaden.

– Vissa säger att de är sena men jag tror att de är mycket längre fram än folk tror. Att de nu öppnar en förhandsversion är ett tecken på det.

– Men Microsoft har mycket arbete framför sig med att övertyga utvecklarna att det är så enkelt att utveckla för Windows Azure som de påstår.

Fakta

Mary-Jo Foley driver bloggen All about Microsoft och är även författare till boken Microsoft 2.0.