Förutom påståendet om att John McCain uppfann Blackberryn, har it-frågor inte fått någon större fokus under presidentvalet.

Men segraren Barack Obama har sagt att han med hjälp av skatteverktyg vill minska antalet företag som lägger ut sin drift i lågkostnadsländer.

Han ville dessutom få regeringen Bush att fokusera på att bygga ut bredbandsnätet till isolerade områden med låg befolkning.

– Det verkliga åtagandet är att hela vår demokrati ska innefatta varenda en av oss, sa Obamas tekniska rådgivare Reed Hundt enligt IDG News.

Barack Obama har dessutom varit en förespråkare för nätneutralitet:

– Ett nyckelskäl till internets framgång är att det är ett av de mest öppna nätverken i historien, sa Obama under presidentvalskampanjen.

Redan i höstas lovade han att under sitt första år som president stifta lagar som tvingar operatörer att förhålla sig neutralt till trafiken på internet.

Han har också sagt att Federal Trade Commission, USAs handelsministerium, bör få ökade anslag för att bekämpa skräppost, spionprogram och andra typer av illegala nätaktiviteter, uppger IDG News.