Lennart Åström, cio på Alfa Laval:

1. Nej!

2. Av det jag sett i medierna tror jag att det kan vara svårt att få positiv omstart utan ett omfattande utbyte av personer i den gamla strukturen. Eftersom det finns en negativ historik befinner man sig på minus redan från start. I vanliga fall brukar man stå på plus i början av ett projekt.

3. Ja, jag känner personer som inte brukar banga ur för att ge sig in i ett sådant här harakiriprojekt, men om de sedan vill är en annan sak.

Barbro Winstrand, it-direktör, Vägverket:

1.Nej, inte det jobbet.

2. Av den enkla anledningen att jag inte har några ambitioner att byta jobb just nu. Jag har ett bra jobb och tillräckligt med utmaningar där jag är. Som alla vet sker en stor omstrukturering inom statsförvaltningen.

3. Jag har ingen som jag direkt kan nämna vid namn, men det måste vara en väldigt målinriktade och väldigt stark person som förstår vad verksamheten är till för.

Elisabeth Stjernstoft, cio, Bring Citymail:

1. Jag avböjer.

2. Jag redan har Sveriges roligaste cio-jobb på Bring Citymail. De utmaningar som Försäkringskassan och många andra större organisationer och företag har är absolut inget unikt. Många brottas med motsvarande frågeställningar.

3. Jag tror rollen som cio på Försäkringskassan är en härlig ledarutmaning. En person som är van vid större ledarskapsuppgifter skulle säkert passa perfekt.