Torleif Peder Dahl, styrelseordförande för Nordisk Mobiltelefon som ligger bakom Ice.net, bekräftar för norska Dagens it att bolaget infört ett tillfälligt betalningsstopp.

– Vi har satt igång en ny runda för ta in nytt kapital. Eftersom det tagit längre tid än vad vi hoppats, måste vi gardera oss från konkurs i mellantiden. Våra leverantörer är införstådda med det, säger Torleif Peder Dahl till tidningen.

Senast i somras fick Nordisk Mobiltelefon ett extralån från huvudägaren Orcla och ett par av de andra större aktieägarna. Men nu behöver bolaget ännu mer pengar.

I Sverige fick Nordisk Mobiltelefon ta över Telias yttäckande frekvensutrymme i 400 MHz-bandet när det analoga mobilnätet nmt lades ner för ett par år sedan. I dag säljer bolaget mobilt bredband i sitt cdma-nät som täcker så gott som hela Sveriges yta. Nordisk Mobiltelefon har liknande nät i Norge och Danmark.

Vid halvårsskiftet hade bolaget drygt totalt 40 000 kunder i Sverige, Norge och Danmark tillsammans. Färskare uppgifter saknas eftersom bolaget meddelat att dess rapport för tredje kvartalet är försenad. Rapporten utlovas dyka upp nu i slutet av november.