Författarinnan Toni Morrison tycker att Kindle ger henne stora möjligheter till vettig läsning under sina många flygtimmar. Skulle en pappersbok inte vara bra är man hänvisad till flygbolagens tråkiga tidskrifter, hävdar hon.

En annan nobelpristagare, Orhan Pamuk, tycker att det vore alldeles utmärkt om hans böcker också blev tillgängliga i e-bokläsare. En helt ny marknad öppnar sig. Men å andra sidan tycker han att författarna borde få högre royalty: förlaget sparar ju en massa utgifter för papper, tryck, bindning, lagerhållning, och de flesta distributionskostnaderna försvinner.

Pappersbokens fördel är främst varaktighet, oberoende av skiften av teknik. Den tyske författaren Hans Magnus Enzensberger är visserligen fascinerad av den Kindle han testat men tycker att den vanliga gamla boken trots allt är oförbätterlig:

– Den behöver inget batteri och ingen antenn. Man kan bläddra i den, man kan ge bort den eller kasta den. Den är inte beroende av någon monopolist. Dess distributionssystem har hållit sig i århundraden. Det blir inte gammalt inom tio år.