Just Hulu var till exempel med när Computer Sweden listade de hetaste svenska teknikbolagen i mars.

Då berättade marknadschefen och grundaren Patrick Lund att bolaget satt i diskussioner med de stora riskkapitalbolagen. Sedan dess har till exempel Sting Capital gått in med pengar – men nu säljs bolaget alltså till en industriell köpare. Det är en lösning som Patrick Lund tycker är mycket bra.

– Jättespännande, säger han. Vi kommer att få fantastiska synergier av det här. Nu kan vi peka på att vi har ett väldigt stort trådlöst nät i norra Europa.

Norska Gipz har i Norge gjort sig känd som en operatör som vänder sig till användare i glesbygd, där det är svårt att få ekonomi i att bygga fasta bredbandsnät. Bolaget vill in i Sverige och ser förvärvet av Hulu som en viktig del där.

För en av ägarna, riskkapitalbolaget Sting Capital, är det här bolagets första exit. Martin Gemvik, investment manager på Sting Capital säger att de får betalt i Gipz-aktier och är nöjd med affären.

– De växer väldigt kraftigt. Men hur stor reavinsten blir för vår del vet vi inte förrän vi sålt de här aktierna. Vi har ett avkastningskrav på 100 procent per år och det är jag säker på att vi kommer att leva upp till i den här affären.