Granskningen gäller Webwise, ett system som övervakar en persons webbläsare och sökningar i syfte att lägga in relaterade annonser.

En läcka från BT i juni visade att företaget genomförde en två veckor lång test med 18 000 abonnenter under 2006 utan att användarna informerades.

Företaget anklagades för lagbrott och fick kritik för att ha inkräktat i användarnas privatliv, men hävdade att inget olagligt skett. Den brittiska åklagarmyndigheten uppger nu att den granskar bevisen och senare ska avgöra om det finns grund för åtal.

BT har inte velat kommentera uppgifterna.

BTs hemliga undersökningar kan ha brutit mot den brittiska dataskyddslagen och en annan lag som säger att det olagligt att övervaka kommunikation utan medgivande.

Digitala aktivister har länge krävt att myndigheterna undersöker BTs annonstester. En av dem är Alexander Hanff, som lämnat ut dokumentation om Webwise och startat en kampanj för att få folk att stöda ett åtal mot BT.

Webwise använder sig av cookies, alltså datafiler som lagras i webbläsaren, för att spåra användarens internetaktiviteter.

Även två andra brittiska operatörer, Virgin Media och Carphone Warehouse, planerar att testa Webwise.