IT Factory var framgångssagan som var för bra för att vara sann. Efter priser som landets främsta tillväxtbolag slog beskedet om konkurs ner som en bomb. Nu är vd:n för efterlyst av Interpol och misstänks för bedrägeri för hundratusentals kronor, skriver danska Computerworld.

Samtidigt som IT Factory levererade imponerande rapporter på löpande band började vissa ana oråd. Utvecklingsföretaget redovisade fördubblad omsättning år efter år, men både kunder och partner var så gott som okända.

På måndagen begärde styrelsen företaget i konkurs. Dokument som hittats gömda på bolagets kontor uppges bevisa att vd:n Stein Bagger har blåst upp försäljningssiffrorna med falska fakturor och bluffavtal.

Själv har Stein Bagger varit försvunnen sedan i torsdags då han befann sig på resa i Dubai. Samma dag utsågs IT Factory till årets tillväxtbolag av revisionsfirman Ernst & Young, ett pris som nu krävs tillbaka. Även danska Computerworld har prisat företaget som låg i topp på tidningens lista över de 100 främsta danska it-verksamheterna.

Enligt Danmarks Radio har både Danske Bank och Nordea stora fordringar på IT Factory och drabbas nu av konkursen.