Med två miljoner i potten drog SM-finalen i nätpoker igång i lördags kväll. Men exakt klockan 21:29 började systemet bete sig konstigt och snart tvingades Svenska Spel avbryta tävlingen.

Nu har arrangören beslutat att det inte blir någon fortsättning. Pengarna – omkring två miljoner kronor – delas ut bland dem som fortfarande var kvar i finalen när servern fick hicka.

– Det är tekniken som inte har hållit. Pokerklienten klarade inte av så många åskådare samtidigt, säger Theres Lakso, projektledare för SM på Svenska Spel.

Boss Media, som driftar tjänsten, ska nu tillsammans med Svenska Spel studera kraschen och vidta åtgärder så att framtida turneringar kan genomföras. Tävlingen ägde rum för andra gången, men i fjol höll systemen bättre.

Bestämmelserna säger att en server som klappar ihop är ett tillräckligt skäl för att pytsa ut miljonerna enligt en speciell beräkningsmodell istället för att ge dem till segraren. Exakt hur mycket var och en får ska meddelas senare under tisdagen.

– Att avbryta är det mest rättvisa, men vi ville verkligen kora en vinnare. Tävlingen har haft så många nöjda spelare men i det här läget måste vi följa reglerna, säger Theres Lakso.

CS har sökt Boss Media för en kommentar.