Det är ett agentprogram som ger utvecklare goda råd. Priset heter Jolt Productivity Award och Jaczone vann i klassen för design- och analysverktyg. Bland övriga nomimerade produkter märks IBMs Rational XDE och Borlands Together Edition for Eclipse. Bland medlemmarna i juryn för Jolt Productivity Award finns bland andra redaktörer på tidningen Software Development. Jaczones grundare Ivar Jacobson tog emot priset.

Drop IT bygger på Episerver
Svenska Drop IT lanserar Frame-work Publisher, ett tillägg till Episerver som är ett system för innehållshantering och webb-publicering från svenska Elektropost. Framework Publisher gör det enklare att skapa nya mallar för webbsidor.

-Framework Publisher gör det möjligt för kunderna att göra sig betydligt mindre beroende av konsulter efter leverans av Episerver, säger Jesper Nyhlin, vd på Drop IT.

Pengarna inte längre drivkraften
När ett gäng gamla programmeringshjältar samtalar konstaterar de att det inte längre finns så stora möjligheter att bli rik som programmerare. Diskussionen tog plats på konferensen Software Development Conference & Expo 2004 i Santa Clara i USA nyligen, skriver IDG News.

-De som blir programmerare i dag blir det antagligen för att de verkligen vill programmera ? inte för att bli rika, säger Dan Bricklin, skapare av det första populära kalkylprogrammet Visicalc.

Andy Hertzfeld som skapade operativsystemet till Macen beklagar sig över att utvecklingen av webbläsare har stagnerat, till följd av minskad konkurrens.

Bredd på Macutvecklare
Apples Ron Okamoto, som ansvarar för kontakter med utvecklare, konstaterar att utvecklare på Macen är en spridd skara. I takt med att Mac OS X tagit över har folk från Unixvärlden börjat utveckla för Macen. Dessutom säger Ron Okamoto att det blir vanligare med utveckling av program som körs både på Windows och Macen.