En grupp anställda på IBM, däribland Kristoffer Lundegren som är Sverigechef för Lotus, har startat bloggen Lotisverige där man betonar att framförda åsikter inte behöver vara IBMs officiella linje.

IBM har officiellt inte velat gå ut så hårt med att man i så stor utsträckning kapar banden till Microsoft. Men bloggen visar tydligt vad som gäller. Här berättar Kristoffer Lundegren att han sedan i somras helt gått över till IBMs variant av Openoffice, alltså Lotus Symphony. ”Själva bytet var ungeför som att byta mobiltelefon från Nokia till Ericsson. Några dagars irritation över att vissa menyer och knappar marginellt flyttat sig sedan var jag inne i det utan någon extra ansträngning eller utbildning.”

Här framkommer även att IBM gärna använder produkter från Apple. Det gäller både Iphone och Macar. Under IBMs Software Day kördes alla presentationer och demonstrationer, utom en, på Mac.

Microsoft brukar ofta påstå att det inte finns några företag som byter från Exchange till Lotus Domino och Notes. Men får man tro Kristoffer Lundegren är svenska telekombolaget Transmode ett exempel på det. Han skriver att Transmode valde frihet framför inlåsning.