Versionen som släpptes på torsdagen är den femtonde sedan Google lanserade Chrome i början av september. Till skillnad från många av företagets webbtjänster, som kallas betaversion i år efter år, framställs Chrome nu som en produkt i skarp version.

Insticksprogram, framförallt sådana som används för att spela video på webbsidor, uppges ha genomgått stora förbättringar. Just detta är ett område som många användare har anmärkt på.

– Om du har haft problem med att se video i Google Chrome tidigare så blir du nog positivt överraskad nu, skriver Sundar Pichai, produktchef på Google i företagets blogg.

Javascriptmotorn V8 ska ha fått en översyn för att öka hastigheten i webbaserade program, hanteringen av bokmärken har utvecklats och det ska nu bli lättare att styra över inställningarna som rör hur privat information hanteras eftersom dessa har samlats på ett ställe.

Enligt Googles egna uppgifter finns det i dagsläget omkring tio miljoner aktiva Chromeanvändare i världen. En undersökning släppt av Net Applications i slutet av september visade dock att många användare som testade Chrome när en släpptes snart gick tillbaka till Internet Explorer eller Firefox. Tre veckor efter att den första versionen fanns tillgänglig hade Chrome en marknadsandel på 0,77 procent.

Programmet finns till Windows men versioner till Mac OS och Linux utlovas under den första halvan av 2009.