I samband med Macworld Expo-mässan som gick av stapeln igår passade Microsoft på att presentera förbättringar för företagets programsvit, Office 2008.

Bland annat ska e-postprogrammet Entourage få en uppdatering så att det får samma funktioner som Windowsanvändarnas motsvarighet, Outlook. Ett nytt program som heter Document Collaboration Companion ska göra det lättare Macanvändare att arbeta tillsammans med Windowsanvändare och dela dokument mellan varandra.

Document Collaboration Companion ska ger Macanvändarna bättre stöd för företagsprogramvaror som exempelvis Sharepoint och Office Live Workspaces så att de enklare kan dela med sig av dokument.

Microsoft ville inte ge någon tidsplan för när Document Collaboration Companion kommer att vara klart men hävdar att en betaversion kommer att släppas nästa månad.

Microsofts utspel kom samtidigt som Apple igår presenterade sin kommande tjänst, iwork.com, som kommer att bli en direkt konkurrent med Microsoft Office Live Workspaces och Google Apps.