En tidigt version av Chrome 2 kan redan laddas ner via Googles utvecklingsnätverk, och visar i vilken riktning Google är på väg med sin webbläsare. Det bara fyra månader efter att Google gav ut version 1 av Chrome.

Chrome 2 innehåller bland annat en ny version av Webkit, själva motorn i webbläsaren. Förutom sedvanliga buggfixar innehåller senaste Webkit ny css-hantering, med möjlighet att använda så väl reflektioner som färgskalor på webbsidor och bilder.

Google använder numera en egen implementation av webbprotokollet http i nästa Chrome. Enligt ett medföljande releasedokument är förändringen av http ett sätt att ta ett steg framåt med Mac- och Linuxversionerna av Chrome 2.

Google har också lagt ner mycket energi på att utveckla möjligheten att förstora texter och bilder i Chrome 2. Detta ska kunna ske via kortkommandon på tangentbordet, och är extra viktigt för enheter med små skärmar.

Andra nyheter är möjligheten att importera bokmärken via Google bookmarks, möjligheten att foga in en lista över valmöjligheter i formulärfält och utökad tabbhantering.