Mikrobloggningssajten Jaiku som Google köpte i slutet av 2007 portas nu till Google App Engine och ska släppas som öppen källkod. Men företaget lägger därefter ner sin utveckling och lämnar över facklan till frivilliga.

Google Video ska finnas kvar, men om några månader det blir inte längre möjligt att ladda upp några nya filmer. Det draget var ganska väntat efter att Google köpte Youtube, men Google Video har fått leva kvar mycket som en metasökmotor för filmer.

En annan tjänst som är överflödig är Google Catalog Search, som skulle demonstrera ocr-tekniken. Den startades redan 2001 med syftet att göra pappersdokument sökbara. Men Google Book Search ersätter funktionaliteten.

Dodgeball, som köptes i maj 2005, försvinner helt. Den låter användare meddela sina vänner var de befinner sig via sms. Det är inte klart exakt när Dodgeball stängs, men det kommer ske ”inom några månader”.

Till slut stängs också nyregistreringen till Google Notebook ner, en sajt som hjälper användarna att spara och organisera information när de söker på nätet. Gamla kunder kan fortsätta använda sajten men nya uppmanas att gå över till alternativ som Google Docs och Searchwiki.