Alatest kom i april med på listan Red Herrings Top 100 Europe, som alltså omfattar de europeiska teknikföretagen. Nu tog företaget också plats på den globala topp 100-listan.

Peter Björk, vice vd och en av grundarna, är mycket nöjd när Computer Sweden talar med honom.

– Det är naturligtvis väldigt roligt, det innebär att vi rankas som ett av världens 100 mest lovande it-företag, säger han.

Varför tror du att ni kom med på listan?

– Vi har en innovativ affärsmodell, som bygger på en webbtjänst som ska hjälpa gemene man att bli medveten om kvaliteten på produkter och inte bara priset. Vi har både konsument- och företagsinriktning. Men vi har också kört med en hård kostnadskontroll från början och vi nådde breakeven i maj 2008.

Vad har ni för planer nu?
– Vi har precis etablerat kontor i Berlin och under första kvartalet planerar vi att starta upp i New York, så nu är vi inne i en tillväxtfas.

Företaget grundades 2005 av Peter Björk och Arie Struik, som är vd. Arie Struik är på plats i USA och tog emot priset i fredags kväll under ceremonin som hölls i San Diego.

Redaktionen på Red Herring har valt mellan 1200 privatägda företag världen över. Den kompletta listan över vinnarna är ännu inte offentliggjord, men väntas komma under dagen. En handfull svenska företag finns bland de nominerade: Förutom Alatest också Aptilo, Nanoradio, Terranet och Momail.