Det är inom riskhantering, motpartsrisker och clearing, det vill säga avräkning av aktieaffärer, som Jan Arpi ser stora möjligheter att utveckla bolagets börssystem.

Han räknar också med att EUs nya börsdirektiv, som innebär en avreglering av den europeiska börsmarknaden, ska ge bolaget draghjälp och öppna fältet för nya affärer.

– Börskartan har ritats om och fortsätter att förändras. Sätter man upp nya börser vill man förstås köpa system också, säger Jan Arpi.


Cinnobers vd Jan Arpi.

Redan 2004 utsåg Dagens Industri Cinnober till Supergasell som det snabbast växande företaget i Sverige under en treårsperiod. Sedan dess har tillväxten fortsatt.

Ett tiotal börser använder företagets teknik – den egenutvecklade plattformen Tradexpress – och framtiden ser ljus ut.

– Vi jobbar inom en liten bransch, där det bara finns ett hundratal möjliga kunder i världen. Det är stora börser med elektronisk handel som är vår målgrupp, säger Jan Arpi.

Under hösten har bolaget tagit två nya system i drift, ett i Toronto och ett i London. För närvarande håller bolaget på att leverera ett börssystem till Hongkongbörsen Mercantile Exchange.

– Sedan starten 1998 har vi tagit nya kunder i stort sett varje år. Ett par nya kunder och system per år ser vi som en bra utveckling.

En annan uppmärksammad affär, som Cinnober tog hem i höstas, är den nordiska börsen Burgundy, som är en aktiebörs ägd av ett tiotal nordiska banker och fondkommissionärer.