Plötsligt stängdes alla e-postkonton. Kunder som inte läst varningarna på Bredband2:s hemsida blev utan sin mejl.

Det följdes av ett pressmeddelande. Bredband2 förklarade att man sagt upp Brikks-avtalet med Jonas Birgersson mjukvarubolag Labs2. Anledningen ska vara att Labs2 brutit mot avtalet om tillhandahållande av bredbandsportalen Brikks.

Labs2 kontrade med att diskutera vilka rättsliga åtgärder man ska vidta.

– Bredband2 har av någon anledning sagt upp avtalet. Vi känner inte till anledningen. Enligt vår åsikt är det ingen grund för uppsägning. Och där står vi. Exakt vilka åtgärder vi ska vidta vet vi inte idag, säger Labs2 styrelseordförande Jan Werne.

Till saken hör att Bredband2:s vd Daniel Krook tidigare var ekonomidirektör på Labs2, och Jonas Birgerssons högra hand. Våren 2007 lämnade han företaget för Bredband2.

– Jag är rätt ny som styrelseordförande, säger Jan Werne. Men jag antar att det här är en lång historik. Jag kan inte begripa att vi inte kommer överens. Jag kan säga att det här är något vi inte hade förväntat oss.

Tidigare styrelseordförande var Jöran Hoff, som lämnade sin position i oktober.

– Jag vet att Jonas och Daniel känner varandra sedan gammalt, och det har varit ett antal affärer mellan bolagen. Men sånt ska inte ha med saken att göra.

För Labs2 har Bredband2 länge varit den största kunden. Sommaren 2007 ska avtalet dem emellan ha utgjort tre fjärdedelar av bolagets omsättning.

– Bredband2 är fortfarande vår största kund. Hur stor andel kan jag inte säga, säger Jan Werne.

Företaget visade i november en svag delårsrapport. Förlusten före skatt mer än dubblerades till -5,3 miljoner kronor under perioden, att jämföra med -2,6 miljoner kronor för samma period året innan. Labs2 har genomfört ett antal nyemissioner, den senaste i slutet av förra året.

It24 har sökt Daniel Krook och Jonas Birgersson för en kommentar. Dock utan resultat.