Det är vansinne…

…att mobiltillverkarna behövde en telefon från Apple, en datortillverkare, för att röra sig efter ett nästan åtta år långt stillastående.

…att baksidan på datorskärmarna från Apple är snyggare än framsidan på konkurrenternas.

…att mobiloperatörerna inte skäms för att ta ut så omotiverat höga avgifter för samtal och datatrafik när man är utomlands och att de inte skäms för att det krävs lagstiftning för att få till sänkningar.

…att det tog Nokia alldeles för lång tid innan Symbian Foundation skapades, att företaget inte är tydligare med sin plattformsstrategi och att Nokias konkurrenter under så lång tid snällt suttit i gigantens knä och ätit Series 60.

…att Motorola gång på gång inte kan låta bli att avslöja hemligheter om Microsofts mobila projekt.

…att ett litet företag som HTC gång på gång lyckas slå jättarna på fingrarna med extremt korta och effektiva utvecklingscykler för sina mobiltelefoner.

…att inget svenskt företag ännu utnyttjat affärsmöjligheten att tydligt paketera produkter eller tjänster tillsammans med Sony Ericssons Xperia X1.

…att mobilitet listas som en av de tre hetaste it-trenderna år efter år och att så få företag vågar ta steget och göra delar av sina affärssystem mobilt åtkomliga.

…att prissättningen för licenserna för samverkansfunktioner från IBM och Microsoft verkar helt okänslig för det faktum att de öppna alternativen blir alltmer attraktiva.

…att det fortfarande finns folk i ledningen på stora företag som aldrig besökt Facebook, Twitter, Flickr, Linkedin, Wikipedia eller Youtube och som inte kan skilja en blogg från en wiki.

…att tro att Scrum löser några som helst problem när det bara är en metod som hjälper människor att lösa problem och det fortfarande planeras och genomförs stora projekt utan en vettig tanke på ett gediget testhantverk.

…när medarbetare vänder sig till chefen för att fråga om nästa steg i sin egen vidareutveckling när ingen annan än medarbetaren själv förtjänar att sitta i förarsätet och när chefen inte skapar sådana fria förutsättningar för medarbetaren att arbeta i.

…när företag som både gör rekordvinster och har goda utsikter avskedar medarbetare till synes bara ”utifall att”.

Fakta

…om problem och möjligheter med att få affärsnytta av
sina teknikinvesteringar. Alla har erfarenheter direkt från verkligheten. Varje månad kan du läsa Andreas Sjöström,
Filip Ekstrand, Gunilla Etsare och Joakim de Leeuw.