Den 23 februari ordnar konsultföretaget Agical tillställningen Geek Night Awards.

Det är en programmeringstävling som går ut på att de deltagande lagen så snabbt som möjligt ska utveckla en lösning, så att de kan börja tjäna pengar.

Samtidigt som tävlingen pågår kommer en virtuell marknad att växa fram. Den består av en publik som inte tävlar, och som vid ankomst får aktier i de tävlande lagen. Dessa kan under evenemanget bytas fram och tillbaka mellan de minglande personerna.

Lagen tävlar alltså om dessa marknadsandelar som kommer att användes för att avgöra tävlingen samt att fördela prispotten.

Ola Ellnestam, vd på Agical, berättar att tanken med Geek Night Awards är att få utvecklare och affärsfolket att börja snacka med varandra.

– Problemet i dag är att det tar så lång tid innan utveckling börjar generera värde. Det är det vi vill ändra på, säger Ola Ellnestam.

I prispotten ligger förutom äran även presentkort på El-giganten, och lagen som ska vara med bör bestå av tre till fem personer.

– Gedigen kunskap om programmering behövs, men också vana av att leverera snabbt och med kvalité, säger Ola Ellnestam.

Det finns inte så många platser kvar för tävlande lag, upplyser Ola Ellnestam, men börsdeltagare kan anmäla sig fram till 19 februari.

Mer information om Geek Night Awards

Fakta

Lagens uppdrag är att skriva en klient som kommunicerar via protokollet HTTP med en server.

Det går att ställa upp i tävlingen med vilket programmeringsspråk som helst.

Fler detaljer kommer att avslöjas samtidigt för alla tävlande lag, på tävlingsdagen.