Utvecklare från USA och Storbritannien kan nu ladda upp applikationer för Google Android och prissätta dessa. I mitten av nästa vecka kommer Android Market att erbjuda försäljning av applikationer för Android.

Android Market som är Googles motsvarighet på Apples App Store öppnade redan i oktober förra året. Hittills har det endast gått att distribuera applikationer gratis vilket lett till att urvalet endast bestått av enklare applikationer för Android.

Nyheten som publicerades på en av Googles bloggar uppger inte vilka priser som kommer att gälla för applikationerna på Google Market. Till skillnad från Apples App Store så behöver applikationerna inte bli godkända av Google innan de publiceras på Android Market.

Senare detta kvartal kommer utvecklare från Tyskland, Österrike, Holland, Frankrike och Spanien att kunna ta betalt för sina applikationer på Android Market. I slutet av kvartalet kommer ytterligare länder att kunna delta. Det framgår dock inte när svenska utvecklare kan börja ta betalt.