Lagförslaget som presenterades i fredags förra veckan skulle betyda att internetleverantörer måste lagra användarnas internetvanor i två år. Lagförslaget skulle även inkludera alla som äger ett trådlöst nätverk, företag såväl som privatpersoner.

Enligt senator John Cornyn som ligger bakom lagförslaget så är tanken med den nya lagen att göra det lättare för polis att förhindra brott mot barn.

- Även om internet har skapat många positiva förändringar i hur vi kommunicerar och gör affärer så har anonymiteten även gjort det enklare för brottslingar att skada oskyldiga barn, uppger senatorn John Cornyn, i ett pressmeddelande till IDG News.

Redan idag tvingas internetleverantörer att spara användarnas loggfiler i 90 dagar. Perioden kan dock utökas till sex månader med hjälp av en domstolsorder om det finns misstanke om brott.

Enligt juristen Kevin Bankstone på Electronic Frontier Foundation så skulle den nya lagen även inkludera privatpersoner som har trådlösa nätverk att tvingas spara loggfilerna.