Windows 7 har funnits ute på test hos olika användargrupper sedan i höstas då den första så kallade alfaversionen kom. CS har följt utvecklingen hela vägen med egna tester och kan konstatera att det handlar om en ovanligt stabil produkt. Men titt som tätt kommer nya uppdateringar via Windows Update och i vissa fall ställer de till mer skada än nytta.

CS testare har till exempel sedan en månad tillbaka inte kunnat synka sin Windows Mobile-telefon via Windows Mobile Device Center. Det har han rapporterat till Microsoft ett antal gånger, via det inbyggda rapporteringsverktyget i Windows 7 beta 1. Och han är inte ensam.

Steven Sinofsky, som leder Microsofts Windows Engineering Group, skriver i sin blogg att man fått oerhört mycket input från de som testat det nya operativsystemet. Totalt har en halv miljon felrapporter ramlat in.

Denna respons har lett till att Microsoft identifierat 2 000 buggar som nu ligger på kö för lappning.

– Vi har övervakat installation av tio miljoner enheter, kringutrustning och liknande och 75 procent av dessa installerades automatiskt utan att några drivrutiner behövde laddas ner. I de allra flesta fall kunde resten installeras via vår uppdateringstjänst eller direktlänkar till tillverkarnas webbplatser, säger Steven Sinofsky.