Säkerhetsansvariga bör hålla koll på resultatet under tiden 16–20 mars, då Cansecwest går av stapeln.

Förra året var det operativsystem som skulle hackas i tävlingen Pwn 2 Own på konferensen. Mac OS X fick på nöten först, mindre än två minuter tog det att ta kontroll över en dator med operativsystemet.

I år ska säkerheten i webbläsare och mobilplattformar sättas på prov.

Predrag Mitrovic, mobilsäkerhetsexpert och vd på Labcenter, gissar att det blir jämnt lopp mellan de två mobilplattformar som klarar sig bäst.

– Symbian och Windows Mobile klarar sig förmodligen bäst. Symbian har funnits länge och har därmed uppnått en mognad. Windows Mobile har gått igenom Microsofts säkerhetssatsningar, säger Predrag Mitrovic.

Han tillägger att Apples gunstling får det svårt.

– Kanske ryker Iphone först på grund av den hajp som präglat produkten och på grund av att App Store är nedlusat med mer eller mindre säkra program som kan köras på Iphone, säger Predrag Mitrovic.

Bland webbläsare får Internet Explorer 8 mäta sig med Firefox, Safari och Opera. På mobilsidan ska Android, Iphone, Symbian, Windows Mobile och RIM (Blackberry) visa vem som bäst värjer sig mot hackare.

Martin Holst Swende, webb- och säkerhetsexpert på MSC Konsult, tror att det kommer att gå dåligt för webbläsarna.

– Opera är nog den webbläsare som klarar sig bäst, rent säkerhetsmässigt. Det är i alla fall den bilden jag har fått när jag pratat med säkerhetskunniga, säger Martin Holst Swende.

Fakta

Predrag Mitrovic på Labcenter säger att det inte bara är säkerheten för en mobilplattform i sig som kan ställa till det. Mobiloperatörernas inställningar kan också öppna för elak kod.