Många användare har inte kunnat använda kalendern i Google Apps under helgen. Problemen drabbade bara vissa användarkonton, och pågick från fredag till tidigt på måndagen.

När Computer Sweden söker Google för en kommentar på måndag morgon får vi bara prata med en representant som låter hälsa:

– Google undersöker problemet och återkommer så fort de vet mer.

Det är för dåligt för ett företag som vill bli ledande på molntjänster.

De drabbade användarna kunde inte uppdatera, flytta eller ta bort händelser, utan möttes av ett felmeddelande: ”Ett fel har uppstått. Försök igen senare.”

I Googles hjälpforum var användarnas känslor upprörda. Svaret från Google: tystnad.

– Det här är ganska allvarliga grejer Google! Vi förstår om det uppstår problem, men ni kunde kanske åtminstone säga något om det!? skriver användaren Auroralbliss.

Efter förra veckans mejlhaveri lovade Google att löpande rapportera fel i de olika programmen i Google Apps i en webbaserad instrumentpanel som är tillgänglig för alla.

På torsdagen rapporterade Google ett fel i Google Kalender, men sade sig ha löst det. Under helgen, medan de omfattande felen pågick, var kalendern markerad som felfri i kontrollpanelen.

– Google – SNÄLLA lös det här eller LÅT OSS VETA att ni jobbar på det, skriver användaren Tuscanjo.

Tonen bland användarna i forumet blev allt mer desperat ju längre helgen gick. De saktmodiga hoppades att hela Google hade gått hem för helgen och skulle lösa problemet på måndag. De mer krävande tyckte att molntjänster även bör fungera efter kontorstid.

– Det här är väldigt besvärligt … kanske Google skulle outsourca till Indien under helgerna! skriver användaren Xdawood.

Inte förrän tidigt på måndag morgon svarar Google de frustrerade och oroliga användarna.

– Hej gott folk, ledsen att höra att ni alla upplever det här problemet – det låter verkligen frustrerande. Jag uppskattar att ni killar berättar för mig om det här, och tack vare era rapporter så har vårt team tagit fram en lösning som ska ha fixat det här problemet, skriver signaturen Charlie, anställd på Google.

Fakta

Google Apps är en samling webbaserade program för kommunikation, samarbete och andra kontorsfunktioner.

Bland de program som ingår finns Gmail, Google Talk, Google Kalender, Google Sites och Google Dokument.

Programpaketet finns både i betalversion och gratis.

Googles webbaserade instrumentpanel där företaget lovat att löpande rapportera fel i de olika programmen finns på:
http://www.google.com/appsstatus#