I november förra året lämnade Unibet in en stämning mot den svenska staten. Stämningen gör gällande att strider det svenska spelmonopolet mot EUs regler om fri rörlighet på den inre marknaden. Till grund för åtgärden ligger det så kallade Gambelli-målet där EU beslutade att italiensk lagstiftning stred mot etableringsrätten.

Univbets process är ännu inte avslutad, det väntas ske kring årsskiftet. Men det hindrar alltså inte bolaget från att ansöka om börsnotering.

- Vi tror att vi kommer att vinna det här. Marknaderna kommer att öppnas upp och monopolen kommer att falla. När det händer gäller det att stå rustad och kunna ta nästa kliv, säger Unibets vd Pontus Lesse.

Oavsett hur tingsrätten beslutar kommer börsnoteringen att genomföras.

- Absolut, vi har kommit såhär långt nu utan att vinna det här caset.Worst case, då vinner vi inte och då kör vi på som vi gjort. Om vi vinner blir det förmodligen tio gånger bättre, menar Pontus Lesse.

Unibet är registrerat i England och någon flytt till Sverige verkar inte vara nära förestående oavsett utgång i rättsprocessen.

- Det är för tidigt att säga, man kan bara spekulera. Men vi har ju byggt upp en infrastruktur i England och anställt folk och så Man flyttar inte sånt hursomhelst. För verksamheten spelar det ju ingen roll var vi finns, säger Pontus Lesse.

Unibet grundads 1997 och säger sig ha 275 000 registrerade kunder. Handeln med Unibet-aktien beräknas börja på Stockholmsbörsens O-lista den 8 juni i år. Teckningskursen är satt till 135 kronor per svenskt depåbevis och 880 000 aktier ska säljas. Det motsvarar ett värde på 872 miljoner kronor.