Playzone väckte stor uppmärksamhet när de i februari drog igång en omfattande annonskampanj där varor såldes för långt under grossistpriset.

Flera distributörer vittnade för CS om att försäljningen skulle innebära en ren förlust för företaget – om varorna verkligen leverades.

Nu börjar kunderna reagera. Flera polisanmälningar har inkommit mot e-handlaren och ärendet överlämnats till ekoåklagaren i Kalmar län. Utredningen har redan satt igång.

Förundersökningen leds av åklagare Thomas Hagman. Han är förtegen om detaljerna när CS når honom, men bekräftar att det rör sig om flera polisanmälningar.

– Det handlar om bedrägeri i så fall, säger han.

Distributören Boston, som säljer de tv-apparater som Playzone bjuder ut under grossistpris, fattade misstanke mot Playzone efter ett ägarbyte i februari.

Distributören ställde krav på förskottsbetalning och började återigen leverera tv-apparater till Playzone förra veckan.

Men enligt nya uppgifter till CS rör det sig hittills bara om en mycket liten leverans på bara fyra apparater.

Prisjämförelsesajten Pricerunner följer utvecklingen i Playzone med löpande uppdateringar på sajten.

– Det är fortfarande bara gissningar. Vi vet helt enkelt inte och avråder fortfarande från köp, säger Pricerunners informationschef Stefan Karlsson.

Höstens omtalade konkurs i Datorbutiken.com och e-handlaren Kameraexpertens spårlösa försvinnande har fått sajten att bli mer proaktiv i att identifiera bluffbolag. Pricerunner kompletterar medlemmarnas egen diskussion med information om testköp, påringningar och uppdateringar om mediebevakning och liknande.

– Vi vet att det är många av våra besökare som uppskattar det. Självklart gör vi det så gott det går, säger Stefan Karlsson.

Pricerunner genomförde ett testköp från Playzone redan den 3 mars. Pengarna uppges ha reserverats men inte debiterats från kontot. Inga varor har dykt upp.

CS har förgäves sökt Playzones ägare och vd för mer information.