Under förra året hade Panda Security 67 miljoner användare som testade företagets gratistjänst, Activescan, för att kontrollera om deras dator var smittad med virus eller trojaner.

Enligt Panda Security så var lite över en procent av de testade datorerna smittade med trojaner. Trojanerna var dessutom av den typ som försöker stjäla inloggningsuppgifter från den smittade datorn.

Skulle en procent av världens en miljard datorer vara smittade så betyder det att över 10 miljoner datorer är smittade av minst en trojan.

Enligt Panda Security ökade antalet datorer som är smittade med trojaner med 800 procent mellan mitten av 2008 till slutet av året.

– Vi vill inte att de ska se ut som en hopplös kamp, men alla typer av affärsverksamheter är innovativa. Och trojaner och andra brottsliga programvaror är en affärsverksamhet, säger Carlos Zevallos, säkerhetsexpert på Panda Security till Inforworld.

De vanligaste trojanerna som försöker komma över finansiell information i dag är Cimuz, Sinowal och Torpig. Enligt Panda Security så kommer de flesta av dessa trojaner från Ryssland, eller Kina. En stor del kommer även från Brasilien och Korea.