Vad är den största skillnaden mellan de båda branscherna?

-Det här är annorlunda och helskönt. Som entreprenör slänger man ju in en 10?15 timmar per dygn oavsett vad man gör. Men man förskjuter dygnet lite. Som IT-nörd sitter man på nätterna, här får man vara ute på morgnarna i stället.

Vad gjorde du i IT-branschen?

-Jag höll på med säkerhet. Men jag var alldeles för tidigt ute för både mig själv och branschen. Jag har hållit på med IT-säkerhet sedan början av 90-talet och jag började jobba med biometriska produkter redan 1994. Under 90-talet pratades det mest om muskler. Snabba processorer och stora hårddiskar, rena raggarstuket. Jag mässade om att information i sig själv har ett värde. Det tyckte alla var jätteintressant utan att köpa något.

Det här med vin, var det en hastigt påkommen idé?

-Nej, jag har bott både i Bryssel och i USA. Jag har varit runt och tittat i vinvärlden i 20 år och har haft koll hela tiden.

Har du någon nytta av kunskaperna inom IT i vinvärlden?

-Massor, både på tekniksidan och inom marknadsföring. Databranschen är lika insnöad som alla andra branscher, men på sitt sätt. Man kan bli framgångsrik i vinbranschen för att de inte tänker i de banor som vi i databranschen gör.

Har du fortfarande kontakt med IT-branschen?

-Ja, jag har ju vänner i allt från Microsoft till småbolag.

Känner du fler inom IT som hoppat över till vinodling?

-Jo, Napa Valley där jag är verksam, ligger ju granne med Silicon Valley och jag har flera vänner som hoppat av.

Vad är det bästa med vinbranschen?

-Om man jämför med Silicon Valley, där alla väntar på att du ska dö så att de kan stjäla din bästa programmerare, är det här som en stor familj. Det råder en fullständig öppenhet mellan gårdarna.