Radannonsernas svar på Amazon fick årets Stora internetpris. Blocket.se tog emot priset i går kväll på restaurang Grodan i Stockholm. De andra finalisterna var elektronikvaruhuset Netonnet och Skatteverket, som inte behöver någon närmare presentation.
Juryn skriver:

"Trots enkelt yttre och ett något krystat namn bjuder den vinnande sajten på ett generöst innehåll. Blocket.se har visat att det går att ta loppmarknaden från gatan till nätet och bygga en community med en egen kultur. Att man också lyckats ta betalt för något som tidigare varit gratis är banbrytande. Blocket.se har tydligt visat att svenska folket nu är moget för nätbetalningar Att ett litet företag från Fjälkinge har lyckats där stora medieföretag misslyckats, stärker ytterligare juryns övertygelse."

I juryn satt Monique Wadsted från Bitos, Fredrik Agrén från PC för alla, Viggo Cavling från reklambranschens tidning Resumé, CS chefredaktör Lars Dahmén, Rebecka Lindberg från Dagens Media samt Thomas Peterssohn från Affärsvärlden.

Fakta

Stora Internetpriset delas ut varje år av Bitos till en person, projektgrupp, företag, myndighet eller liknande som har gjort insatser för att internet ska utvecklas som marknadsplats.

Bitos är Branschföreningen för innehålls- och tjänsteleverantörer på onlinemarknaden i Sverige.

Tidigare pristagare är Stephan Ekbergh för Travelstart, Lunarworks för Lunarstorm, ”Den okände internetentreprenören” och Aftonbladet.

Priset är en obelisk av smält bildskärmsglas, gjord av konstnären Jonas Torstensson.