Bloggnätverket Spotlife har hackats. Allt innehåll på företagets servrar, där ett antal av Sveriges mest välbesökta bloggar ingår, har raderats.

– Vi har utsatts för sabotage. Någon har tagit sig in på våra servrar och försökt radera allting, säger Per Rydberg, ordförande i Spotlife AB och bloggaren Isabella Löwengrips pappa.

Angreppet skedde natten mot fredagen. Okända personer lyckades ta sig in på Spotlifes servrar och radera allt innehåll.

Angriparna ska även ha tagit sig in på sajtens backupservrar, säger Per Rydberg. Ytterligare säkerhetskopior ska dock finnas kvar och i säkert förvar.

I övrigt är det ont om detaljer kring angreppet.

– Jag vet inte exakt vad som hänt ännu. Vi ska sammanställa all information nu. Vi hoppas att allt ska vara återställt och igång igen till kvällen, fortsätter Per Rydberg.

Än finns inga uppgifter om vem som kan tänkas ligga bakom hacket.

– Vi har inga slags fingeravtryck ännu. Vi ska försöka få fram en polisanmälan på måndag, säger han.

Just nu är samtliga bloggar på Spotlife-nätverkets servrar borta från webben. På förstasidan Spotlife.se möts besökare av ett varningsmeddelande:

”Natten mot fredag 3/4-09 utsattes Spotlife's serverpark för ett större sabotage. Vi håller för närvarande på att återskapa data och konfigurationer. I nuläget kan vi inte ge ett tidsestimat på när allt kan vara igång igen.”

Angreppet uppmärksammades först av bloggsajten thecritics.se, via Spotlife-bloggaren Pontus Ströbaek. Hans blogg är den enda i nätverket som ligger på en extern server, vilket innebar att han undslapp hacket.

Bloggarna i Spotlife-nätverket har runt 450 000 unika besökare i veckan, enligt Per Rydberg. Det gör sajten till en av de mest välbesökta i Sverige.