Fast pris och obegränsade musiknedladdningar i ett års tid. Det lovar Tre sina kunder i och med lanseringen av Nokias musiktjänst Comes with music, vilken man idag blir första operatör att erbjuda i Sverige.

Comes with music är Nokias senaste storsatsning på området mobil musik och en direkt konkurrent till streamingtjänster som Spotify. Tjänsten erbjuder obegränsad tillgång till ett musikbibliotek till ett fast pris.

Till skillnad från Spotify, som ännu inte fått ut en mobilklient på marknaden, fungerar Nokias tjänst både i mobilen och på datorn.
Nedladdade låtar kan kopieras fritt och spelas upp på både dator och telefon. Tunga drm-skydd innebär dock att de endast kan spelas upp och flyttas runt med Nokias egen mjukvara Nokia music. Nedladdad musik får dock behållas efter det att abonnemangstiden gått ut.

Tre säljer tjänsten tillsammans med Nokias pekskärmsmobil 5800. Årskostnaden har bakats in i abonnemangsavgiften och priset på telefonen, som varierar beroende på vilket abonnemang och hur lång bindningstid kunden väljer.

Comes with music premiärlanserades i Storbritannien strax innan årsskiftet. Nokia har avtal på plats med jättarna EMi, Sony, Warner och Universal samt en lång rad mindre skivbolag. Mer än fem miljoner låtar finns idag i Comes with music-biblioteket, enligt Tre.