Hemsidan stängdes under torsdagskvällen.
- Vi har inte blivit tvingade att stänga hemsidan. Det har gjorts efter diskussioner och samråd med UD och Säpo, säger Torkel Nyberg, vd på Levonline.

Diskussionerna har framför allt gällt publicering av en Muhammedteckning i Sverigedemokraternas tidning SD-Kuriren. Påtryckningarna kommer sedan den militanta rörelsen Hizbollahs tv-kanal al-Manar har visat ett tv-inslag, där Sverige påstås häckla profeten Muhammed.

SD-Kuriren har tidigare också utlyst en teckningstävling rörande profeten Muhammed, som Justitiekanslern, JK, nyligen har granskat.
- Vi har prövat tävlingen och sagt att vi inte ingriper. SD-Kuriren, både pappers- och nättidningen, lyder under yttrandefrihetsgrundlagen. Däremot gör inte partiets hemsida det. I princip har vi ett censurförbud i Sverige, säger Gun Löfgren Cederberg, byråchef på JK.

Levonline har varit i kontakt med Sverigedemokraterna som tycker att det inträffade är tråkigt.
- Det är troligt att vi förlorar dem som kund nu. Det är en del som talar för det, säger Torkel Nyberg.

Hur känns det?
- Det är inget vi vill gå in på. Jag vill inte säga något mer om det som hänt. Det är för känsligt, säger Torkel Nyberg.

Vissa av Sverigedemokraternas hemsidor är för närvarande nere, andra är uppe. Det beror enligt Levonline på att sidorna är speglade hos det danska webbhotellet B-One.

Enligt Sverigedemokraterna är Muhammedbilden nu borttagen.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson kommenterar det inträffade på partiets webb:
- De reaktioner som fått mig och SD-Kuriren att, åtminstone tillfälligt, ta ett steg tillbaka och låta händelserna sjunka in är de som kommit från utsatta och vettskrämda svenska familjer bosatta i arabvärlden. Tanken på att medverka till att försätta dessa oskyldiga landsmän i livsfara är inte lätt att hantera.