Det faktum att utvecklingspaketet till Android - sdk 1.5 - precis har sett dagens ljus, innebär att mobilutvecklare kan börja använda alla de nyheter som ingår i mobilplattformen Android 1.5. Och de är många.

Förutom att det grafiska gränssnittet fått sig en ansiktslyftning, bland annat genom ett tillskott i form av ett mjukvarutangentbord, så ingår en rad prestandaförbättringar.

Ett antal nya gränssnitt för utbyte av data mellan olika system finns också med, liksom annan ny funktionalitet som en avancerad sökfunktion och stöd för blåtandsstereo.

Vidare medföljer bättre stöd för att emulera olika fysiska enheter på vilket Android kan köras, en nyhet som riktar in sig till utvecklare i syfte att underlätta deras vardag.

Beroende på världsdel kommer Android 1.5 att lanseras till själva mobiltelefonen vid olika tillfällen. I USA ska G1-telefoner kopplade till operatören T-Mobile få uppdateringen i samband med att utvecklingspaketet släpps, det vill säga nu. I Tyskland får T-mobile-användarna vänta till någon gång under maj månad.

Uppdateringen kommer att skickas ut över mobilnätet.