Den svenska musiktjänsten Spotify arbetar sedan länge med en klient för mobiltelefoner. Företaget fokuserar på Iphone samt telefoner som bygger på operativsystemen Android och Symbian.

Mobilversionen av Spotify kommer att kosta pengar. Det bekräftar vd Daniel Ek för Computer Sweden i samband med ett seminarium på onsdagen.

– Ja, det kommer att bli en premiumtjänst, säger han med hänvisning till den redan nu tillgängliga tjänsten för betalande datoranvändare.

Det är ännu oklart när den uppmärksammade mobiltjänsten kommer att bli tillgänglig. För en tid sedan dök ett filmklipp, där gränssnittet visar på Apples telefon, upp på Youtube. Satsningen leds av Gustaf Söderström, grundare av Kenet Works och tidigare anställd på Yahoo. Han började på Spotify i januari.

Mobilsatsningen är bara ett exempel på Spotifys försök att få fler betalande medlemmar. Sedan en tid lockar företaget med att nya skivor läggs ut i förhand till premiummedlemmar.

Dessutom ska de tredjepartsprodukter som utvecklas med Spotifys plattform i botten bara bli betalprodukter.

Vid onsdagens seminarium visade Spotify även upp sina nya videoannonser. Det innebär att man nu byggt in stöd för rörlig bild i plattformen, vilket kan tyda på att en satsning på strömmad film, något som många efterfrågat, är under arbete.