Tack vare att bristen på it-personal var så enorm ända fram till höstens stora tvärnit finns fort­farande många luckor att fylla med dem som blivit tillgängliga på arbetsmarknaden.

Nu passar företagen på att anställa duktiga och erfarna personer som förut inte hunnit eller velat leta nytt jobb och eller som inte längre är låsta i projekt som rullar på. För många arbetsgivare och arbetstagare slutar förändringen med att det blir bra för båda parter.

Men en grupp är extra utsatt – de ny­utexaminerade, de som för fyra år sedan lyssnade på dem som sa att it återigen är en framtidsbransch och att ”fler måste studera it”. Nu är det de som är i riskzonen för arbetslöshet.

Det är inte första gången. I början av 2000-talet uppstod ett vakuum för dem som utexaminerades. De började plugga när haussen var intensiv och kom ut till ett totalt mörker. Många av dem aldrig nådde aldrig it-företagen utan fick jobb i andra branscher eller gick tillbaka till tidigare jobb.

När it-branschen började anställa mindre erfarna personer igen ville den ha folk med en ännu färskare utbildning från högskolan. Inte konstigt om förtroendet för branschen fick sig en knäck.

Vad gör it-arbetsgivarna den här gången för att inte samma sak ska hända? Jag vet inte vad som kan göras, men jag hoppas att inga unga välutbildade tappas bort den här gången.

Fortfarande säger prognoserna att det på sikt, om fem tio år, blir riktigt stor brist på it-kompetens. Det är då de som går ut nu är riktigt attraktiva. Om de bara får jobb.